HAVFISKE

Opplev ekte havfiske på Hitra

Angelamfi Hitra gir deg informasjon om hvor du finner de gode fiskeplassene, og i Grefsnesvågen kan du også leie egen fiskeguide som blir med deg ut for å finne de beste fiskeplassene.

OPPLEV EKTE HAVFISKE!

Hitra er fantastisk i strålende sommervær – men naturopplevelsene kan være minst like fascinerende når nordavinden biter i kinnene, når snøen laver ned eller i måneskinn og knitrende kulde. Fisken biter året rundt, og på Angelamfi er det full aktivitet, sommer som vinter.

Allerede ved første blikk på kartet, forstår man hvilke muligheter denne vakre øya byr på for havfiskere. Havbunnen er full av sprekker og renner med bratte bruddkanter. Skjær av ulike bergarter ligger mellom store tangskoger og sandbanker. Dette undervannslandskapet huser nær sagt alle Nordatlantiske fiskearter, men aller mest kjent er Hitra for sine mange dyphavsplatåer hvor de store langene, brosmene og kveitene holder til.

Havfiske
Seifiske

Fiskeplassene rundt øya er usedvanlig gode. Ved siden av fangst av torsk, sei, uer og hyse er stedet et optimalt utgangspunkt for dyphavsfiske etter kjempestore langer og brosmer – for å lykkes i denne sporten må man nemlig ned på en dybde på 150-250 meter.

Angelamfi Grefsnesvågen ligger på utsiden av Hitra, ved den svært fiskerike Frøyfjorden. Området er spesielt kjent for sine kampklare lyrer. Farvannene er også rike på andre fiskearter, som torsk, brosme og forskjellige haiarter – og med litt hell får man også breiflabb og kveite på kroken. Det finnes noen svært gode fiskeplasser for uer, og spesialister på dyphavsfiske kan forsøke seg ved den såkalte «Blålanghølen» (400 meter på det dypeste).

Angelamfi Hitra gir deg informasjon om hvor du finner de gode fiskeplassene, og i Grefsnesvågen kan du også leie egen fiskeguide som blir med deg ut for å finne de beste fiskeplassene.